Opleidingsklas Theater/Musical Mix (9 t/m 13)
De extra uitdaging en verdieping die jij zoekt.

Jij voelt je inmiddels helemaal thuis op het podium. Teksten, rollen, personages, stemgebruik het klinkt jou totaal niet onbekend in de oren. Dit is wat je wil doen, maar is er ook meer? Reken maar! In onze vooropleiding Theater/Musical Mix zit alles wat je van theater gewend bent maar dan op standje tien. We spelen een productie en je duikt ook de diepte in met de trainingslessen. Personages worden verder uitgediept, je leert over verschillende spelvormen, traint in acteer- en stemtechnieken en ontdekt wat podiumkunst nog meer te bieden heeft.

Vooropleidingen richten zich in de regel op vervolgopleidingen. Iets wat natuurlijk wat te vroeg is op deze leeftijd. Toch scharen we deze groep onder deze noemer. Door de jaren heen zagen we veel leerlingen die, hoewel ze nog jong waren, heel goed wisten wat ze wilden. Leerlingen die leergierig waren, gedreven en
getalenteerd. Leerlingen die zeker wisten dat ze naar een theaterschool gingen. Dat zeker weten moet wat ons betreft vooral ontdekken blijven. De leergierigheid, gedrevenheid en het talent moet echter worden gestimuleerd. Zo is deze groep ontstaan!

In de vooropleiding Theater/Musical mix zijn een aantal keuzes gemaakt. Allereerst is er spraken van een mengvorm van teksttheater en musical. Dit omdat we, zoals hierboven werd aangegeven, vinden dat ontdekken heel belangrijk is op deze leeftijd. Kwaliteit laat zich niet binden in vorm en moet in eerste instantie breed ontwikkeld worden. Van daaruit kun je gaan detailleren, verdiepen en zo later tot een steeds specialistischer keuze te komen.

Vijftig procent van de lessen bestaat uit trainingslessen. In deze lessen is ruime aandacht voor acteertechnieken, theatervormen en stemgebruik. Ook wordt er kennis gemaakt met andere takken van theater zoals schrijverschap en maken. Daarnaast hebben we er voor gekozen een selectiebeleid te hanteren voor deze groep. Zo kunnen we er voor zorgen dat de groep elkaar een jaar lang ook echt blijft uitdagen en iedere leerling zich kan blijven door ontwikkelen.

Is dit de groep die jij zoekt? Geef je hier meteen op voor de eerstvolgende auditie!

  • Utrecht Centrum
    Stadsschouwburg Utrecht, Vrijdag 15:30 – 17:00
    Auditie 13-09-2024
    Startdatum: 20-09-2024
  • 28 lessen van 120 minuten
  • €675,-
Opleidingsklas THEATER/MUSIXAL MIX voor 9-13 jaar Jeugdtheaterschool Utrecht