Videoclip

Een verrassende ervaring voor nu, een mooie herinnering voor later. Alle leerlingen en de leerkracht van een groep spelen mee in een videoclip. Met professionele apparatuur wordt er ongeveer een ochtend gefilmd. Van deze beelden wordt een flitsende videoclip gemonteerd, die op DVD of geheugenstick wordt gezet.

Per videoclip kunnen er maximaal 30 leerlingen deelnemen. De kosten van dit project zijn afhankelijk van het aantal deelnemende leerlingen, het tijdstip van de opnames en de gebruikte locatie. Wij maken graag een offerte op maat voor u. Prijsindicatie vanaf € 400,-

 

Filmproject

Kinderen worden acteurs in een korte speelfilm. Aan de hand van een script leren kinderen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film. Tijdens een of twee dagen worden de kinderen gecast, geregisseerd en begeleid. Met professionele apparatuur worden er opnames gemaakt die tot een korte film van ongeveer 20 minuten gemonteerd worden.

Per film kunnen er maximaal 30 kinderen deelnemen. De kosten van dit project zijn afhankelijk van het aantal deelnemende leerlingen, het tijdstip van de opnames en de gebruikte locatie. Wij maken graag een offerte op maat voor u. Prijsindicatie vanaf € 700,-

Workshops en theaterdocenten

Korte lessen voor individuele groepen. Er zijn verschillende workshops, ieder met hun eigen thema. Daarnaast kunnen wij ook lessen en workshops volledig op maat maken. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Per workshop doen maximaal 30 leerlingen mee. Kosten: vanaf € 55,-/ uur (afhankelijk van tijdstip, frequentie en invulling)

Acteerworkshop Physical Comedy

Vooral bekend door de oude zwart films maar nog steeds veel gebruikt en zeker niet makkelijk. Tijdens physical comedy leer je letterlijk vallen en opstaan en speel je hele scènes zonder tekst. Hoe het komt dat deze scènes boeiend blijven heeft niet alleen te maken met techniek maar bovenal met timing. Hoelang kun je een actie rekken en wat is het beste moment om hem uit te voeren?

Het is een fysiek uitdagende workshop maar voor ieder niveau toegankelijk. Aan het eind van de workshop kennen de kinderen een aantal skills als: toneel vechten, slowmotion & point fixe, veilig vallen, scene opbouw & spanningsbehoud en een aantal tricks met attributen.

Workshop Theatrale Groepsdynamiek

Binnen theater is samenwerking heel belangrijk. De acteurs staan samen op een podium en moeten volledig op elkaar kunnen vertrouwen. Zij werken dan weer heel nauw samen met de regisseur en dan is er nog de productie, het management, de technici, kostuumontwerpers, decorbouwers, grime etc. Alleen ben je dus nooit en het product maak je samen.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een aantal samenwerkingsoefeningen uit het theater. Een goede manier om elkaar nog beter te leren kennen, de sterktes en zwaktes van het individu en de groep te ontdekken maar boven al samen vele meer te bereiken dan alleen.

Workshop Improvisatie

In deze workshop leren kinderen de beginselen van theatersport, een vorm van improvisatietheater. Improvisatietheater is theater zonder vooraf geschreven script. In deze uitdagende vorm van theater verzinnen de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse. Ze stappen dus de scène in met een beperkt aantal elementen zoals de locatie waar de scène zich afspeelt, of het soort personage dat ze spelen, en improviseren de rest op het moment zelf.

Workshop Film & Televisie acteren

Je eerste stappen naar een rol op het witte doek? Of gewoon eens uitproberen of acteren voor de camera iets is dat je ligt? Acteren voor de camera vraagt om andere kwaliteiten dan theater acteren. De camera is immers het publiek dat vlakbij zit en waar het acteerspel op aangepast moet worden. We oefenen voor en met de camera, bekijken met elkaar de opnames en zullen opnieuw scènes opnemen om te kijken of we verbeteringen kunnen zien.

Musical in de basisschool

Als een groep kinderen strafregels moet schrijven, ontstaat er een verhaal waaraan ze nooit meer helemaal kunnen ontsnappen. “Mag ik nog wat strafwerk” is een professionele musical met een spannend verhaal en eigentijdse liedjes.

Verspreid over een aantal weken komen docenten van de jeugdtheaterschool negen dagen langs om met de kinderen van groep 4-5 tot en met groep 8 de musical in te studeren. De theaterschool-docenten werken steeds met een groep leerlingen, terwijl de rest van de school gewoon in bedrijf is. Per voorstelling kunnen maximaal 70 kinderen meespelen. Bij grotere groepen worden er dus twee voorstellingen gespeeld. Natuurlijk worden ouders en andere belangstellenden voor deze voorstelling uitgenodigd. Wij zorgen voor de juiste aankleding en technische ondersteuning.

De kosten van dit project zijn afhankelijk van het aantal deelnemende leerlingen, het tijdstip van de voorstelling en de benodigde technische ondersteuning. Wij maken graag een offerte op maat voor u. Prijsindicatie € 4.000,-

educatie jeugdtheaterschool Utrecht

Theaterproject

project voor basisscholen Utrecht
clip op basisschool Utrecht