Theater (14 t/m 21)
Verdiep je verder in theater.

Jij weet zeker dat je verder wilt met theater. Misschien wil je naar een HBO- of MBO theateropleiding, misschien richt je je direct op het werkveld of wil gewoon zoveel mogelijk leren over het vak. Wat de achterliggende gedachte dan ook is, de vooropleiding theater past helemaal bij jou! Ontwikkeling staat in deze lessen centraal. Talent is daarvoor een goede basis. Een springplank om naar uitdaging en nieuwe wegen te zoeken. Echter, om nieuwe wegen in te slaan is het ook goed om de bestaande wegen te ontdekken. Dat bedoelen wij met Context voor talent. Door te weten hoe jouw kwaliteiten vallen binnen het totale werkveld en welke stijlen en handvatten er bestaan kun je constructief verder komen. We willen niet dat je enkel binnen die ene productie straalt. Talent verdient het om de tools te krijgen om op ieder gebied jouw rol, jouw stuk of jouw productie aan te pakken.

Lessen van de opleidingsklas duren twee uur. Er is een breed programma ontwikkeld waarbij oog is voor acteertechnieken, rolopbouw en -overdracht. Daarnaast is er ook aandacht aanverwante elementen als film, regie en schrijven. Het programma is afwisselend van aard en er op gericht het net geleerde, direct toe te kunnen passen. Wekelijks worden trainingslessen afgewisseld met repetities voor de voorstelling.

Als school hebben we een sterke band met de HBO opleiding Docerend Theatermaker van ArtEZ. Zo sluit de vooropleiding niet enkel aan bij trajecten binnen de jeugdtheaterschool maar ook bij een mogelijke vervolgopleiding. Door de verweving met het casting bureau Xapp bestaat eenzelfde relatie met het werkveld.

Kan jij niet wachten om je verder te ontwikkelen? Doe dan zeker auditie! Tijdens de auditie maken we wederzijds kennis en kijken we of niet enkel jouw talent maar ook jouw leergierigheid passen de opleidingsklassen. Om die reden bestaat de auditie uit twee onderdelen. Allereerst is er een monoloog dat je thuis voorbereidt. Hierbij kijken we naar aanleg, inzicht en onderbouwing van keuzes. Tijdens de acteerworkshop die je krijgt, duiken we verder de diepte in. Een eindresultaat is natuurlijk leuk maar juist ook het proces is erg belangrijk. Uiteindelijk is dat de kern van een vooropleiding.

  • Utrecht Centrum
    Stadsschouwburg Utrecht, Vrijdag 17:30 – 19:30
    Auditie 13-09-2024
    Startdatum: 20-09-2024
  • 28 lessen van 120 minuten
  • €675,-
Vooropleiding THEATER Jeugdtheaterschool Utrecht