TelefoonTheater (12 t/m 18 jaar)
Maak van de telefoonlijn jouw podium

TelefoonTheater is een kort traject voor jonge schrijver en spelers. Ontstaan in de corona lockdown en uitgegroeid tot vast onderdeel van het programma. Hoewel de zalen weer open zijn ruilen we jaarlijks de vloer in voor de telefoon. Net als in die eerste lockdown wacht aan de andere kant van de lijn jouw publiek. In een intieme één op één voorstelling speel jij jouw zelfgeschreven monoloog. Er klink applaus, je hangt op en belt vervolgens de volgende persoon.

Het traject bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst zijn er twee workshops die je helpen bij het schrijven en performen van jouw eigen monoloog. Tijdens de workshop dramatiseren ontdek je hoe je van idee tot verhaal komt. Welke elementen een verhaal interessant houden en hoe je dat kunt vertalen naar een script. Bij de workshop stemacteren draait alles om de performance. Nu je enkel hoorbaar bent voor het publiek ligt de nadruk in spel anders. Het is belangrijk te weten hoe je het gebrek aan non-verbaal spel op kunt vangen in intonatie, timing en stemkleuring.

Verder wordt je gekoppeld aan een persoonlijke coach. Deze docent kijkt mee met jouw schrijf- en repetitieproces en geeft feedback waar nodig. Vervolgens is er de uitvoering. Het publiek heeft kaartjes gekocht via de schouwburg en op de speeldag ontvang jij een lijst met telefoonnummers. In twee uur tijd voorzie jij zo vele mensen van een onvergetelijke performance.

De eerst volgende editie van TelefoonTheater zal spelen op [DATUM VOLGT].
Geef je nu direct op en weet zeker dat jij dit jaar mee kunt doen in de spelerspoule.

  • meedoen is kosteloos
  • inschrijven kan tot [datum volgt]
  • 1e workshop [datum volgt]
  • 2e workshop [datum volgt]
  • spelen op [datum volgt]
  • kaartverkoop publiek via stadsschouwburgutrecht.nl
De Theaterwerkplaats - TelefoonTheater - Utrecht

Inschrijven TelefoonTheater

Dit traject wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Theaterwerkplaats wordt ondersteund door Fonds Cultuur Participatie