TALENT! (8 t/m 21 jaar)
Voor één dag student aan een vakopleiding.

TALENT! is een intern TheaterWerkplaats project. Dit betekent dat deelname alleen mogelijk is als je al deel neemt aan één van onze cursussen of producties.

Een volledige dag loop je rond op ArtEZ HBO-opleiding docerend theatermaker. Hier ga je aan de slag met de studenten. In groepen maken je samen met hen een korte voorstelling. Elke groep heeft een plek binnen het gebouw en werkt daar rondom het centrale thema aan scenes. Sommigen schrijven, anderen improviseren er op los maar iedereen is gegarandeerd de hele dag druk bezig. Aan het einde van de dag opent het gebouw voor publiek. In verschillende routes lopen zij langs alle locaties waar jullie de gemaakte scenes laten zien.

De dag is niet alleen een overvolle dag aan creativiteit maar ook een mooi kijkje binnen de opleiding. Je leert studenten kennen, verkent het gebouw en komt er een beetje achter hoe het is om aan een theaterschool te studeren. Want wat jullie één dag doen, doen zij immers vier jaar lang.

Wat is talent

Talent is meer dan aanleg. Het is het gevoel dat je iets moet doen. Een verhaal dat je moet vertellen, een beeld dat je moet tekenen, een voorstelling die je moet maken. Moeten zonder dat iemand het je oplegt. Moeten omdat je in iedere vezel van je lijf voelt dat het moet. Talent schreeuwt van binnen.

De jeugdtheaterschool wil dit talent steunen. Dit doen we door les te bieden, uit te dagen, te reflecteren en door samen te brengen. Door samen te komen kan talent nog verder tot bloei komen. Ineens ontdek je dat er meer mensen met dezelfde interesse zijn en hoef je je talent niet te verdedigen maar kun je het omarmen.

november 2021
09:00 – 17:00 uur
gratis deelname
Voor derde- en eerstejaars studenten samen met alle leerlingen van Jeugdtheaterschool Utrecht

De Theaterwerkplaats - Talent! - Utrecht