Allemaal theater (8 t/m 12 jaar)
Theater is zoveel meer dan acteren en soms wil je gewoon nog niet kiezen.

Jij wilt acteren, verhalen bedenken, improviseren, met een script werken en het liefst ook nog zingen. Je kunt natuurlijk kiezen voor één van deze onderdelen maar dat hoeft niet. Bij de cursus Allemaal theater is er aandacht voor theater maken, musical, toneel, improviseren en nog veel meer. Zo is iedere les totaal anders en toch hetzelfde want het is allemaal theater.

Wekelijks komen de kinderen samen op hun eigen locatie. Samen met hun theaterdocent ontdekken ze wat theater eigenlijk allemaal is. Het is dan ook de verkenning van het vak maar vooral ook van de eigen creativiteit die centraal gaat. In het programma zitten een aantal basiselementen zoals spel, verhaalopbouw, samenwerking en personage-ontwikkeling verwerkt. Daarnaast is het programma enigszins flexibel. Er wordt gewerkt vanuit de interesses en de kwaliteiten van de groep maar uiteraard worden de kinderen ook uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen. Weet de groep even niet waar ze naartoe willen? Geen probleem! De docent zit altijd boordevol ideeën om het leerproces altijd op gang te houden. Er is dan ook een docent aan de groep gekoppeld die niet alleen ruime ervaring heeft in het lesgeven maar ook in het maken van voorstellingen en het stimuleren van improvisatie.

Ondanks dat het lesprogramma verschillende aspecten belicht kent het ook een duidelijke samenhang. Ieder element staat immers los van elkaar maar is wel te herkennen in andere onderdelen. Zo heeft improvisatie een duidelijke samenhang met verhaalopbouw, kan er geen stuk gemaakt worden zonder kennis over
personage ontwikkeling en heeft uiteindelijk alles te maken met acteren. De lessenreeks wordt afgesloten met een showcase op de leslocatie. Hierin laat de groep verschillende elementen die aan bod zijn gekomen zien aan het publiek.

Na een lessenreeks -Allemaal theater- kan er gekozen worden voor een andere cursus maar uiteraard kunnen leerlingen ook blijven. Iedere reeks is immers anders. Binnen de middelbare schoolleeftijd kent Allemaal theater een direct doorstroom naar het Theateratelier en later eventueel naar de Theaterwerkplaats.

  • Tuinwijk
    De Leeuw, Vrijdag 16:00 – 17:30
    Startdatum: 02-10-2021 en 21-01-2022
  • 12 lessen van 90 minuten
  • 12 lessen: € 169,- / 24 lessen: €319
Allemaal Theater - kinderen - Jeugdtheaterschool Utrecht