De volgende stap!

Ben jij bezig met theater maar wil je nog meer? Dan is de opleidingsklas wat voor jou! Met een hechte groep werken we een jaar lang intensief samen. We verdiepen ons in acteertechnieken, stemgebruik en maakprocessen. Samengaan we experimenteren met de mogelijkheden van de rollen en de eindproductie. Zo ontdek je de opbouw van het theater en leer je invloed te hebben op het eindproduct. Op die manier wordt je echt mede-eigenaar van het geheel.

In de twee uur durende lessen wordt met een afwisselend programma gewerkt. De ene les wordt er gerepeteerd voor de voorstelling en bij de andere les is er ruimte voor verdieping. Zo kun je nieuwe vaardigheden direct inzetten maar leggen we ook een sterke basis voor de toekomst. Dit kan zijn om later een theateropleiding op HBO- of MBO-niveau te gaan volgen of bijvoorbeeld om in een professionele productie te willen spelen.

Als jeugdtheaterschool vinden we het belangrijk dat onze leerlingen ook in aanraking komen met het grote werkveld van de podiumkunst. Zo organiseren we voorstellingsbezoeken, praten we na met gezelschappen en nodigen we gastdocenten uit voor onze Atelierlessen. Hierdoor bieden we extra diepgang, training in een bijzondere vaardigheid maar ook een frisse blik.

Ben je geïnteresseerd? Doe dan Auditie! Tijdens de auditie kijken we naar talent maar vooral ook naar motivatie en leerbaarheid. Een goede kans voor ons om te zien of we bij elkaar passen.

Praktische informatie:

  • bestemd voor 9-13 jaar
  • lessen in Stadsschouwburg Utrecht
  • lesjaar wordt voorafgegaan door een auditie
  • lessen van 2 uur
  • jaarcursus van 28 lessen
  • voorstellingsbezoeken, externe specialisten
  • kosten jaarcursus € 499,-
  • eindvoorstelling in het theater
jeugdtheaterschool Utrecht theaterlessen theaterschool voor kinderen jongeren

Opleidingsklas 9 t/m 13 jaar

28 lessen in de stadsschouwburg Utrecht
Vrijdag 15:30 uur tot 17:30 uur
9 tot en met 13 jaar
Auditieles: 27 september 2019
Kosten voor het gehele lesjaar: €499,-
Start: 11 oktober 2019